- O Director Xeral da FAO manifestou que, se ben fíxose moito para reducir o fame no mundo, aínda queda traballo por diante e, tanto a FAO como as súas axencias irmás das Nacións Unidas, FIDA e PMA, “explorarán novas oportunidades para lograr cambios a todos os niveis”.
- A FAO comprométese a aproveitar os avances en ciencia e tecnoloxía, innovación e digitalización para estimular a produtividade, promover a resiliencia climática e unha nutrición saudable, e reducir a perda e o desperdicio de alimentos.
Cerceda, a 26 de febreiro de 2020.-Nunha reunión co Grupo de Amigos da Seguridade Alimentaria e a Nutrición, celebrada o pasado 12 de febreiro en Nova York, o Director Xeral da FAO manifestou que, se ben fíxose moito para reducir a fame no mundo, aínda queda traballo por diante e, tanto a FAO como as súas axencias irmás das Nacións Unidas, FIDA e PMA, “explorarán novas oportunidades para lograr cambios a todos os niveis”.
O fame e a pobreza reducíronse nas dúas últimas décadas, á vez que se mellorou a produtividade agrícola e a provisión de educación e outros servizos básicos, pero detrás deses éxitos están os importantes desafíos que suscitan os 821 millóns de persoas no mundo que aínda sofren de desnutrición, sinalou QU.
Indicou que, entre os temas prioritarios aos que facer fronte, figuran a degradación ambiental e o cambio climático. “A agricultura non é un só sector, senón un nexo de problemas complexos", ao que engadiu que “a crecente desigualdade a miúdo deixa ás persoas sen suficiente diñeiro para comprar alimentos.”
A xuízo do Director Xeral da FAO, o Cume Mundial de Sistemas Alimentarios de 2021 brindará unha gran oportunidade, toda vez que o evento pode ser un momento catalítico para a mobilización pública mundial e os compromisos accionables para transformar os sistemas alimentarios actuais, facéndoos máis inclusivos e sostibles.
A FAO comprométese a aproveitar os avances en ciencia e tecnoloxía, innovación e dixitalización para estimular a produtividade, promover a resiliencia climática e unha nutrición saudable, así como para reducir a perda e o desperdicio de alimentos.
O Director Xeral tamén fixo fincapé na importancia de que a dimensión social da tan necesaria transformación dos sistemas alimentarios sexa un criterio fundamental, garantindo a igualdade de oportunidades.
Fonte: FAO
Imaxe: Pixabay
Saúdos, Departamento de Comunicación