![AECOC prepara una nueva cita con el sector en la la 2ª Semana Contra el Desperdicio Alimentario AECOC prepara una nueva cita con el sector en la la 2ª Semana Contra el Desperdicio Alimentario](/sites/default/files/noticias/image/2022-08/Propia%2520nota_4.jpg)
- Terá lugar entre o 21 e o 28 de setembro e na mesma participarán todos os elos da cadea alimentaria, despregando ao mesmo tempo unha serie de accións polo conxunto de España para concienciar á poboación sobre a necesidade de evitar o desperdicio alimentario.
- O evento enmárcase na campaña 'A alimentación non ten desperdicio', á que están adscritas medio milleiro de empresas de distribución do país que conseguiron reducir o seu desperdicio alimentario desde un 1,78% en 2013 ata un 0,75%.
Cerceda, a 29 de julio de 2019.- Tras unha primeira exitosa edición, que tivo lugar o pasado ano, AECOC (Asociación de Fabricantes e Distribuidores) celebrará, entre o 21 e o 28 de setembro, a “2ª Semana AECOC contra o desperdicio alimentario”, un evento no que participarán todos os elos da cadea alimentaria (desde produtores e grandes centros de distribución ata asociacións de consumidores) e despregará accións polo conxunto de España para informar, formar e concienciar aos consumidores e á opinión pública en xeral sobre a necesidade de evitar o desperdicio alimentario e recuperar o valor da comida.
O evento enmárcase na campaña 'A alimentación non ten desperdicio', á que están adscritas medio milleiro de empresas. Tras oito anos en vigor, logrou resultados moi positivos, toda vez que as principais empresas de distribución do país reduciron o seu desperdicio alimentario, con negativas consecuencias desde o punto ambiental, económico e social, baixando dun 1,78% en 2013 a un 0,75% do total comercializado.
Tamén dentro da 2ª semana contra o desperdicio alimentario de AECOC, celebrarase o VII Punto de Encontro, que terá lugar en Madrid o 26 de setembro. Alí daranse cita máis de 300 profesionais europeos da cadea agroalimentaria (administración pública, empresas, asociacións de consumidores e bancos de alimentos) para abordar de xeito conxunto a loita contra o desperdicio de alimentos, representando unha magnífica ocasión para o intercambio de coñecementos, ideas e experiencias.
Refúgase un terzo dos alimentos producidos no mundo para o consumo humano e España é o sétimo país da Unión Europea que máis comida desperdicia, con 7,7 millóns de toneladas.
Fonte e imaxe: Retema
Saúdos, Departamento de Comunicación