- Varios supermercados de Nova Zelandia decidiron desprender a comida dos seus envases, unha medida que ata propiciou un notable incremento das súas vendas.
- Adicionalmente, os seus promotores defenden que, con iso, permítese aos clientes gozar do olor dos cítricos frescos e as hortalizas de primavera.
- O proxecto contemplou a instalación de novos sistemas de refrixeración para exhibir froitas e hortalizas frescas, xunto cun proceso coñecido como “nebulización” para axudar a manter en bo estado os artigos, e de osmose inversa para tratar a auga eliminando o 99% de todas as bacterias e o cloro.
Cerceda, a 8 de marzo de 2019.- Desprender a comida dos seus envases foi a decisión adoptada por varios supermercados de Nova Zelandia, cuxas vendas de hortalizas, co novo sistema de comercialización, disparáronse ata un 300%.
O proxecto, denominado “alimentos espidos” foi iniciado pola tenda New World en Bishopadale, en Christchurch, que viu incrementadas as súas vendas de forma exponencial, especialmente no caso das ceboliñas e outras variedades vexetais como a remolacha prateada e os ravos.
Adicionalmente, os seus promotores consideran que, con esta iniciativa, permítese aos clientes gozar do olor dos cítricos frescos e as hortalizas de primavera, toda vez que, se foron envolvidas en plástico, prívase ás persoas desta experiencia.
O proxecto, ao que se sumaron varios supermercados, é unha batalla máis na loita contra o plástico dun só uso.
ECOINNOVACIÓN
A idea xurdiu fai aproximadamente dous anos, cando os protagonistas desta historia tomaron conciencia da inxente cantidade de envases plásticos que acababan desperdiciados, orixinando un serio problema de contaminación. A iniciativa contemplou a instalación de novos sistemas de refrixeración para exhibir froitas e hortalizas frescas, xunto cun proceso coñecido como “nebulización” para axudar a manter en bo estado os artigos e un sistema de osmose inversa que trata a auga eliminando o 99% de todas as bacterias e o cloro.
Algúns produtos, dadas as súas características, como as bagas, as uvas e algúns tomates, aínda se comercializan en recipientes de plástico, mentres que os fungos envásanse en bandexas de cartón, pero, en todo caso, estas embalaxes son reciclables. Neste sentido, considérase que os fabricantes, a través da innovación, teñen moito que aportar e o aconsellable é que entendan o que verdadeiramente queren os consumidores.
Ademais, New World está ensaiando outra idea en varias tendas que consiste en que os clientes usen contedores BYO para carne e mariscos, ademais de incentivar alternativas ás bolsas de papel de mariscos e ás bandexas de chacinaría a base de fibra.
A través da Declaración de Embalaxe de Plástico de Nova Zelandia, os establecementos comprométense a facer que o envasado dos produtos sexa 100% reutilizable, reciclable ou compostable para 2025.
Fonte e imaxe: www.nzherald.co.nz
Saúdos, Departamento de Comunicación