Noticias
O 45% dos alimentos desperdiciados nos fogares españois son froitas e verduras
- Así se deduce dun estudo realizado por Too Good To Go para profundar e investigar sobre a malas práctica: rexeitar os produtos feos, conservar de forma incorrecta
- A organización proporciona unha serie de recomendacións para minimizar o desperdicio destes produtos
Cerceda, a 12 de abril de 2022.- As froitas e verduras son os alimentos máis desperdiciados nos fogares españois, representando un 45% de toda a comida que acaba no lixo.
Desde Too Good To Go realizouse un estudo para profundar e investigar en que medida as froitas e as verduras desperdícianse no noso país e cales os principais motivos.
O top 10 das froitas e verduras máis desperdiciadas coas seguintes:
- Leitugas 36%
- Tomates 35%
- Plátanos 27%
- Amorodos 20%
- Laranxas 17%
- Cenorias 15%
- Patacas 15%
- Cebolas 14%
- Mazás 13%
- Aguacates 11%
ALGÚNS DOS RESULTADOS DO ESTUDO:
- O 70% dos españois tira froitas e verduras ao lixo (o 43% asegura que o fai polo menos unha vez ao mes).
- Un 83% das persoas menores de 34 anos aseguran que tiran froitas e verduras con maior frecuencia que o resto de idades.
- O 30% dos españois sinala que non compran froitas ou verduras imperfectas.
- O 47% asegura que almacena todas as froitas e verduras da mesma maneira (sen ter en conta as recomendacións de conservación).
- O 68% confirma que garda toda a súa froita e verdura na neveira.
A entidade constatou que as froitas se tiran con máis frecuencia que as verduras.
SOLUCIÓNS
- Comprobar regularmente o que queda na despensa ou frigorífico para darlle unha rápida saída.
- Facer listas para comprar só o que necesita.
- Cociñar e reutilizar todas as partes da froita e verdura e conxelar para consumir máis adiante.
- Prestar atención ás recomendacións de conservación
Fonte e imaxe: Too Good To Go