- O foro, que arrincou o pasado martes, 18 de outubro, e conclúe hoxe mesmo, reuniu, na sede da FAO a mozas de distintos recunchos do planeta co fin de xerar ideas para transformar os sistemas agroalimentarios.
Cerceda, a 21 de outubro de 2022.- O acto mundial da mocidade do Foro alimentario mundial, que arrincou o pasado martes, 18 de outubro, e conclúe hoxe, reuniu, na sede da FAO, a mozOs de distintos recunchos do planeta co fin de xerar ideas para transformar os sistemas agroalimentarios.
Baixo o lema “Dietas saudables, un planeta saudable”, os participantes centráronse na forma de innovar e definir as políticas con obxecto de asegurar que máis persoas poidan acceder a alimentos inocuos e nutritivos e, ao mesmo tempo, examinar vías coas que mitigar os efectos da crise climática.
“Vostedes crearon un movemento de alcance mundial connosco. Están a facer que as súas voces se escoiten e que se sentan dinámicamente. Están a impulsar e liderando accións reais”, sinalou o Sr. QU Dongyu, Director Xeral da FAO, ao dirixirse aos mozos que participaron na cerimonia de apertura do Foro o luns.
A INVESTIGACIÓN E A INNOVACIÓN, EN PRIMEIRO PLANO
O Desafío de investigación transformadora e os Premios á innovación de empresas emerxentes son aspectos fundamentais do laboratorio de innovación do Foro Mundial da Mocidade.
O obxectivo do Desafío é inspirar a investigación e innovación en desenvolvemento sostible con miras a poñer fin á fame. Pola súa banda, os Premios á innovación de empresas emerxentes teñen por obxecto dar impulso á próxima xeración de emprendedores de todo o mundo que están a innovar con tecnoloxías que beneficiarán ao noso planeta.
Algúns dos máis brillantes mozos científicos achegaron os seus coñecementos especializados a fin de elaborar un informe anual sobre cuestións relativas ás políticas que son de interese para os mozos.
Unha das novas científicas do Foro alimentario mundial e investigadora de políticas de saúde pública e nutrición da Organización de Investigación Científica e Industrial do Commonwealth, organismo nacional de ciencia de Australia, a Sra. Kim Anastasiou, que tamén interveu no acto, instou ás persoas que ocupan o poder a facer máis para abordar desafíos como a inseguridade alimentaria a que se enfronta o mundo na actualidade.
“Os mozos das xeracións futuras enfrontarán desafíos e crises aínda maiores que na actualidade se non adoptamos cambios e medidas reais e significativos nas políticas”, afirmou a Sra. Anastasiou.
INSPIRAR AOS MOZOS
O Foro tamén contou coa participación do Sr. Diarmuid Gavin, Embaixador de boa vontade da FAO e popular deseñador de xardíns, que dirixirá un taller para alentar aos mozos a cultivar alimentos no fogar.
Paralelamente ao acto principal, terán lugar outros talleres, exposicións e actividades culturais, por exemplo demostracións a cargo dos prestixiosos chefs Kotaro Noda, Alfredo Oropeza e de chefs indíxenas mulleres. Tamén se presentarán os músicos Ricky Kej e Lonnie Park, gañadores do premio Grammy, e o famoso artista rueiro italiano Cibo, entre outros.
A FAO organiza este polifacético acto por segundo ano consecutivo. En 2021, reuniu a 20 000 participantes e 75 asociados con obxecto de buscar as mellores solucións para renovar os sistemas agroalimentarios mundiais.
Fonte: FAO
Imaxe: Pexels