![El compromiso del sector agroalimentario en la crisis del Covid va más allá de su actividad esencial El compromiso del sector agroalimentario en la crisis del Covid va más allá de su actividad esencial](/sites/default/files/noticias/image/2022-08/Alimentos%2520pixabay_2.jpg)
- Este colectivo tamén vén colaborando en tarefas de desinfección de espazos públicos, donando material a sanitarios, comida a transportistas e entregando parte dos beneficios da venda a entidades que velan polo benestar dos máis desfavorecidos.
- A agricultura e a gandeiría están a demostrar que, malia unha demanda de alimentos sen precedentes, poden ofrecer produtos de calidade a prezos sostibles e baixo os estándares de seguridade máis esixentes.
- O sector incide na necesidade de promover o consumo de artgios locais para poñer en valor o labor dos nosos agricultores e garantir a súa sostibilidade económica.
Cerceda, a 4 de maio de 2020.- Agricultores, gandeiros e empresas agroalimentarias de toda España continuaron traballando tralo decreto do estado de alarma provocado pola crise do COVID-19, toda vez que desenvolven unha actividade esencial que resulta imprescindible para garantir a subministración de de alimentos seguros e de calidade para a cidadanía. Non obstante, o seu compromiso social vai máis aló ao colaborar en tarefas de desinfección de espazos públicos, donar material a sanitarios, comida a transportistas e entregar parte dos beneficios da venda a entidades que velan polo benestar dos máis desfavorecidos.
Neste marco, SIGFITO Agroenvases, sociedade sen ánimo de lucro encargada da recollida de envases agrarios para darlles un correcto tratamento medioambiental, subliña a necesidade de apuntalar un modelo agrícola de marcado carácter social, centrado na produtividade, a eficiencia e a sostibilidade, polo que resulta imprescindible que as medidas adoptadas por países de todo o mundo respecto do seu comercio exterior, destinadas a frear a expansión do virus, non interrompan a cadea de subministración de alimentos e eviten desequilibrios na oferta e demanda, así como repercusións nos prezos e escaseza de alimentos.
A agricultura e a gandeiría están demostrar que, malia a demanda de alimentos sen precedentes, poden ofrecer produtos de calidade a prezos sostibles e baixo os estándares de seguridade máis esixentes. En todo momento estivo garantido o abastecemento, cunha rápida reacción do campo xunto á industria alimentaria e á distribución.
Segundo ALAS (Alianza por unha agricultura sostible), o sector agrícola activou a economía española trala crise do 2008 e volverao a facer de novo. De feito, foi o que menos emprego destruíu este mes de marzo, segundo datos do SEPE, circunstancia que evidencia que o campo é unha actividade esencial e estratéxica. Así mesmo, é necesario promover o consumo de produtos locais para poñer en valor o traballo de nuestrvos agricultores e garantir o seu sostenibilidad económica.
Fonte: SIGFITO
Imaxe: Pixabay