Noticias
Sogama lanza un manual con 20 boas prácticas para rebaixar a pegada ecolóxica en distintos ámbitos
![Sogama lanza un manual con 20 buenas prácticas para rebajar la huella ecológica en distintos ámbitos Sogama lanza un manual con 20 buenas prácticas para rebajar la huella ecológica en distintos ámbitos](/sites/default/files/noticias/image/2022-08/Temperatura%2520equilibrada.png)
- No mesmo recóllese unha vintena de consellos para facer do 2020 un ano redondo e circular.
- Consumo responsable, aforro de auga e enerxía, uso do transporte público, compras locais e de tempada, menos alimentos procesados, evitar o desperdicio de comida, rexeitar a embalaxe excesiva, así coma os artigos de usar e tirar, son algunhas das recomendacións.
Cerceda, a 22 de febreiro de 2020.- Coincidindo co último tramo das rebaixas comerciais, a Sociedade Galega do Medio Ambiente lanza un manual didáctico dirixido á cidadanía no que se recollen 20 consellos cos que contribuír a reducir a pegada ecolóxica e facer de 2020 un ano redondo e circular.
- Consumo responsable. Tamén en época de rebaixas. Non se trata de comprar por comprar, senón de adquirir aquelo que necesitamos, pero a un prezo máis asequible.
- Realmente precisas ese obxecto ou esa prenda coa que te encaprichaches?
- Non acumules aquelo que sabes que non vas a utilizar. Seguro que outras persoas sacaranlle proveito.
- Aforra auga. A ducha, non máis de 5 minutos, tempo equivalente ao gasto de 100 litros do líquido elemento. Utiliza redutores do consumo de auga en duchas, inodoros, billas e aproveita a de cociñar para regar as plantas.
- Aforra en enerxía. Utiliza lámpadas de baixo consumo e apaga as luces cando non as esteas usando.
- Desenchufa os cargadores e non deixes os electrodomésticos en ‘stand by’ xa que seguen utilizando electricidade se están conectados.
- Temperatura equilibrada. O termóstato, no seu sitio. Ollo coa calefacción (non máis de 25ºC en inverno) e co aire acondicionado (non menos de 23ºC en verán).
- Aparca a preguiza. Ponte en marcha: camiña ou pedalea e, cando isto non sexa posible, utiliza o transporte público.
- Reduce o uso do coche particular e compárteo con outras persoas para diminuír emisións de CO2.
- Prioriza a adquisición de artigos producidos baixo criterios ecolóxicos e sociais, así como os comercializados a granel e leva a túa propia bolsa ao mercado.
- Compra produtos locais e de tempada. Contribuirás a diminuír as emisións de CO2, coa particularidade de que os alimentos gañan en sabor, xa que se recollen cando se atopan no seu punto óptimo de maduración.
- Minora o consumo de alimentos procesados. Requiren grandes cantidades de auga e de enerxía na súa elaboración e, por se isto fose pouco, resultan menos saudables.
- Evita os pratos precociñados e prepara as túas propias comidas. Reducirás o consumo de recursos.
- Non desperdicies alimentos. Malgastar comida ten graves consecuencias ambientais, económicas e sociais, ademais de resultar inmoral.
- Rexeita a embalaxe excesiva. Evita os envases plásticos e procura que a embalaxe sexa reciclado e reciclable.
- O usar e tirar tense que acabar. Evita pratos, vasos e cubertos de plástico. Ten a man a túa propia botella de cristal ou termo para beber auga.
- Di non ás palliñas de plástico. Tardan centos de anos en desaparecer. Existen alternativas: palliñas de papel e ata elaboradas con materiais comestibles.
- Cumpre cada día cos tres mandamentos da xestión sostible dos residuos: Reduce, Reutiliza e Recicla.
- Pensa en circular. Saca a máxima rentabilidade aos produtos. Protexerás a contorna e aforrarás diñeiro.
- Toma conciencia. Mentalízate de que toda acción que realizas ten unha consecuencia.
Descarga o manual aquí: http://www.sogama.gal/gl/campanha/rebaixa-t%C3%BAa-pegada-ecol%C3%B3xica
Saúdos, Departamento de Comunicación